Del opskrift

 

Baba ganoush en en utrolig lækker og cremet auberginedip. I kan bruge den til alt fra grøntsagsstænger til wraps, naanbrød og hvad I ellers kan finde på. Jeg brugte den selv i nogle naanbrød med grønt og marineret kylling. Det smager helt fantastisk og er super nemt at lave. Hvis I endnu ikke har prøvet baba ganoush så er det på tide!

Mængde2 personerForfatterCamille MajaKategori
Du skal bruge
 1 stor aubergine, eller to små
 1 fed hvidløg
 5 spsk tahin
 1 tsk stødt spidskommen
 2 spsk olivenolie
 3 spsk Citronsaft (tilføj evt. lidt af gangen)
 2 spsk frisk persille, finthakket + et par blade til pynt
 Salt, peber, olivenolie
Sådan gør du
1

Start med at skyl, tør og halver din aubergine(r). Snit den lidt på indersiden og gnub den i olivenolie, salt, og peber. Kom den flade side mod et stykke bagepapir og prik derefter auberginen flere gange med en gaffel

2

Bag auberginen midt i ovnen i ca. 40 minutter på 180 grader, varmluft. Lad auberginen køle lidt af, efter tiden i ovnen

3

Skrab kødet ud af auberginen og kasser skallen (eller brug den til noget andet?). Bland kødet med de øvrige ingredienser og blend til dippen har en cremet konsistens. Smag til med salt, peber og evt. ekstra citronsaft og olie

4

Server med fladbrød, eller hvad du ellers lyster

 

Ugens opskrifter

Ingredienser

 1 stor aubergine, eller to små
 1 fed hvidløg
 5 spsk tahin
 1 tsk stødt spidskommen
 2 spsk olivenolie
 3 spsk Citronsaft (tilføj evt. lidt af gangen)
 2 spsk frisk persille, finthakket + et par blade til pynt
 Salt, peber, olivenolie

Vejledning

1

Start med at skyl, tør og halver din aubergine(r). Snit den lidt på indersiden og gnub den i olivenolie, salt, og peber. Kom den flade side mod et stykke bagepapir og prik derefter auberginen flere gange med en gaffel

2

Bag auberginen midt i ovnen i ca. 40 minutter på 180 grader, varmluft. Lad auberginen køle lidt af, efter tiden i ovnen

3

Skrab kødet ud af auberginen og kasser skallen (eller brug den til noget andet?). Bland kødet med de øvrige ingredienser og blend til dippen har en cremet konsistens. Smag til med salt, peber og evt. ekstra citronsaft og olie

4

Server med fladbrød, eller hvad du ellers lyster

BABA GANOUSH – CREMET AUBERGINEDIP