Del opskrift

 

Skift gerne ingredienser i opskriften ud og brug hvad du allerede har.

Mængde4 personerForfatterKirsten SkaarupKategori
Du skal bruge
 50 g linser (grønne)
 200 g små nye kartofler
 200 g grønne asparges
 12 radiser
 100 g bælgede ærter
 en håndfuld grønne blade (spinat, vårsalat, rød syre, ramsløg)
 1 bundt purløg
 25 g boghvedekerner
Dressing
 1 dl havre- eller anden fløde
 2 spsk lime- eller citronsaft
 1 tsk rørsukker
 salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
1

Kog linserne møre i dobbelt mængde vand, ca. 20 minutter. Afdryp og afkøl dem.

2

Rist boghvedekernerne gyldne på en tør pande. Sæt dem til side.

3

Kog kartoflerne møre, afkøl dem og skær dem i skiver eller terninger.

4

Læg aspargesene i kogende vand og kog dem 2 minutter. Afkøl dem og skær dem i mindre stykkker.

5

Skær radiserne i tynde skiver på langs på et mandolinjern. Læg dem i iskoldt vand.

6

Bland alle ingredienserne til salaten undtagen purløg og boghvedekerner.

7

Rør dressingen sammen og smag godt til med surt og sødt, salt og peber.

8

Hæld dressingen over salaten og vend rundt.

9

Drys med klippet purløg og boghvedekerner.

Bliv verdensmester i at undgå madspild

Hvert år smider danskerne 715.000 tons mad i skraldespanden, men du har lige nu en enestående mulighed for at udnytte dine råvarer i stedet for at smide dem ud. Støt Wefood med 100 kroner, så får du:

  • En e-bog spækket med opskrifter, tips og tricks, der giver dig værktøjerne til at undgå madspild
  • En nem madplan, så du får udnyttet dine rester
  • Point på klimakontoen og en grøn samvittighed

Pengene går til åbningen af en ny Wefood-butik, som sælger dagligvarer, der ellers ville være havnet i supermarkedernes skraldecontainere – selv om de intet fejler.

Jeg vil undgå madspild >

Flere opskrifter

Ingredienser

 50 g linser (grønne)
 200 g små nye kartofler
 200 g grønne asparges
 12 radiser
 100 g bælgede ærter
 en håndfuld grønne blade (spinat, vårsalat, rød syre, ramsløg)
 1 bundt purløg
 25 g boghvedekerner
Dressing
 1 dl havre- eller anden fløde
 2 spsk lime- eller citronsaft
 1 tsk rørsukker
 salt og friskkværnet peber

Vejledning

1

Kog linserne møre i dobbelt mængde vand, ca. 20 minutter. Afdryp og afkøl dem.

2

Rist boghvedekernerne gyldne på en tør pande. Sæt dem til side.

3

Kog kartoflerne møre, afkøl dem og skær dem i skiver eller terninger.

4

Læg aspargesene i kogende vand og kog dem 2 minutter. Afkøl dem og skær dem i mindre stykkker.

5

Skær radiserne i tynde skiver på langs på et mandolinjern. Læg dem i iskoldt vand.

6

Bland alle ingredienserne til salaten undtagen purløg og boghvedekerner.

7

Rør dressingen sammen og smag godt til med surt og sødt, salt og peber.

8

Hæld dressingen over salaten og vend rundt.

9

Drys med klippet purløg og boghvedekerner.

Forårssalat med asparges