Del opskrift

 

Simone Jespersen står bag denne lækre opskrift, og du kan sagtens skifte ingredienser i opskriften ud, og bruge hvad du allerede har.

Mængde4 personerForfatterSimone JespersenKategori

Du skal bruge

Kikærtekarry
 2 dl brune ris
 1 rødløg
 1 gulerod
 1 rød peber
 100 g cherrytomater
 1 dåse kikærter
 1 tsk gul karry
 1 knivspids chili
 1 tsk paprika
 ½ tsk peber
 1 dåse kokosmælk
 ½ grøntsagsbouillon
 50 g frisk spinat
 1 tsk salt
 50 g peanuts til topping
 Olie til stegning
Naanbrød
 2 dl groft mel
 3 dl hvedemel
 1 tsk bagepulver
 1 tsk salt
 1 dl vand
 2 spsk olie
 1,50 dl yoghurt
 Olie til stegning

Sådan gør du

Kikærtekarry
1

Hak rødløg fint

2

Skræl guleroden og hak/skær den i tynde skiver. Brug evt. siden af rivejernet

3

Skær den røde peber i små stykker

4

Skær cherrytomaterne i halve stykker

5

Steg rødløg og gulegrod på en pande med olie – sammen med karry, chili, paprika og peber

6

PAS PÅ DET IKKE BRÆNDER PÅ

7

Tilsæt rød peber og kikærter og lad det stege i 5 minutter mens i holder øje med det

8

Tilsæt kokosmælk, grøntsagsboullion, cherrytomater, frisk spinat og salt – HUSK: gem lidt frisk spinat til pynt

9

Lad retten simre i 10-15 minutter

10

Server retten med ris og pynt med peanuts og hakket frisk spinat

Ris & naanbrød
11

Kog risene i en lille gryde – husk at tilsætte lidt salt

12

Bland mel, bagepulver og salt i en skål

13

Tilsæt vand, olie og alpro neutral og rør med en grydeske

14

Ælt dejen sammen med hænderne, til den er blød og ikke klistret

15

Del dejen i fire dele og rul dem flade med en kagerulle – de må ikke være for tykke

16

Steg brødene på begge sider på en pande med olie

Bliv verdensmester i at undgå madspild

Hvert år smider danskerne 715.000 tons mad i skraldespanden, men du har nu en enestående mulighed for at gå forrest i kampen mod madspild. Støt Wefood med 100 kroner, så får du:

  • En e-bog spækket med opskrifter, tips og tricks, der ruster dig i kampen mod madspild
  • En nem madplan, så du får udnyttet dine rester
  • Point på klimakontoen og en grøn samvittighed

Pengene går til åbningen af en ny Wefood-butik, som sælger dagligvarer, der ellers ville være havnet i supermarkedernes skraldecontainere – selv om de intet fejler.

CTA: Jeg vil undgå madspild

 

Ugens opskrifter

Ingredienser

Kikærtekarry
 2 dl brune ris
 1 rødløg
 1 gulerod
 1 rød peber
 100 g cherrytomater
 1 dåse kikærter
 1 tsk gul karry
 1 knivspids chili
 1 tsk paprika
 ½ tsk peber
 1 dåse kokosmælk
 ½ grøntsagsbouillon
 50 g frisk spinat
 1 tsk salt
 50 g peanuts til topping
 Olie til stegning
Naanbrød
 2 dl groft mel
 3 dl hvedemel
 1 tsk bagepulver
 1 tsk salt
 1 dl vand
 2 spsk olie
 1,50 dl yoghurt
 Olie til stegning

Vejledning

Kikærtekarry
1

Hak rødløg fint

2

Skræl guleroden og hak/skær den i tynde skiver. Brug evt. siden af rivejernet

3

Skær den røde peber i små stykker

4

Skær cherrytomaterne i halve stykker

5

Steg rødløg og gulegrod på en pande med olie – sammen med karry, chili, paprika og peber

6

PAS PÅ DET IKKE BRÆNDER PÅ

7

Tilsæt rød peber og kikærter og lad det stege i 5 minutter mens i holder øje med det

8

Tilsæt kokosmælk, grøntsagsboullion, cherrytomater, frisk spinat og salt – HUSK: gem lidt frisk spinat til pynt

9

Lad retten simre i 10-15 minutter

10

Server retten med ris og pynt med peanuts og hakket frisk spinat

Ris & naanbrød
11

Kog risene i en lille gryde – husk at tilsætte lidt salt

12

Bland mel, bagepulver og salt i en skål

13

Tilsæt vand, olie og alpro neutral og rør med en grydeske

14

Ælt dejen sammen med hænderne, til den er blød og ikke klistret

15

Del dejen i fire dele og rul dem flade med en kagerulle – de må ikke være for tykke

16

Steg brødene på begge sider på en pande med olie

Kikærtekarry med ris & naanbrød