Del opskrift

 

Simone Jespersen står bag denne lasagne med revet grønt, skift gerne ingredienser i opskriften ud og brug hvad du allerede har.

Mængde5 personerForfatterSimone JespersenKategori

Du skal bruge

Lasagne
 1 rødløg, hakket
 1 almindeligt løg, hakket
 ½ tsk chili
 2 tsk paprika
 3 hvidløg, hakket fint
 2 pakker vegetarisk fars
 ½ squash, revet
 ½ aubergine, revet
 3 gulerødder, revet
 3 ½ stængler grønkål, hakket fint
 1 dåse hakkede tomater
 2 ½ dl vand
 timian
 salt og peber
 1 pakke lasagneplader
Kokosbechamelsovs
 1 dåse kokosmælk
 2 spsk maizena
 23 spsk gærflager
 1 spsk citronsaft
 23 tsk salt
 2 tsk peber

Sådan gør du

Lasagne
1

Svits rødløg, løg chili, paprika og hvidløg i en stor gryde med olie.

2

Kom kødet i gryden, og lad det stege, til kødet er optøet.

3

Riv squash, aubergine og gulerødder ned i gryden sammen med grønkål, og bland det hele godt sammen og lad det simre i et par minutter.

4

Kom hakkede tomater og vand i gryden.

5

Smag til med timian, salt og peber.

6

Lad blandingen simre, mens du laver bechamelsovsen.

Kokosbechamelsovs
7

Lad kokosmælken koge i en gryde, og tilsæt maizena under omrøring, til du får en god tyk sovs.

8

Tilføj de øvrige ingredienser, og smag den gerne til med lidt mere, hvis du ønsker den stærkere i smagen.

Klargøring
9

Tænd ovnen på 200 grader.

10

Hæld et tyndt lag lasangefyld i bunden, derefter kokosbechamelsovs og lasagneplader.

11

Fortsæt med lagene, til du ikke har mere fyld. Drys gerne lidt timian på toppen.

12

Bag lasagnen i ovnen i omkring 30 minutter.

13

Velbekomme

Bliv verdensmester i at undgå madspild

Hvert år smider danskerne 715.000 tons mad i skraldespanden, men du har nu en enestående mulighed for at gå forrest i kampen mod madspild. Støt Wefood med 100 kroner, så får du:

  • En e-bog spækket med opskrifter, tips og tricks, der ruster dig i kampen mod madspild
  • En nem madplan, så du får udnyttet dine rester
  • Point på klimakontoen og en grøn samvittighed

Pengene går til åbningen af en ny Wefood-butik, som sælger dagligvarer, der ellers ville være havnet i supermarkedernes skraldecontainere – selv om de intet fejler.

CTA: Jeg vil undgå madspild

 

Ugens opskrifter

Ingredienser

Lasagne
 1 rødløg, hakket
 1 almindeligt løg, hakket
 ½ tsk chili
 2 tsk paprika
 3 hvidløg, hakket fint
 2 pakker vegetarisk fars
 ½ squash, revet
 ½ aubergine, revet
 3 gulerødder, revet
 3 ½ stængler grønkål, hakket fint
 1 dåse hakkede tomater
 2 ½ dl vand
 timian
 salt og peber
 1 pakke lasagneplader
Kokosbechamelsovs
 1 dåse kokosmælk
 2 spsk maizena
 23 spsk gærflager
 1 spsk citronsaft
 23 tsk salt
 2 tsk peber

Vejledning

Lasagne
1

Svits rødløg, løg chili, paprika og hvidløg i en stor gryde med olie.

2

Kom kødet i gryden, og lad det stege, til kødet er optøet.

3

Riv squash, aubergine og gulerødder ned i gryden sammen med grønkål, og bland det hele godt sammen og lad det simre i et par minutter.

4

Kom hakkede tomater og vand i gryden.

5

Smag til med timian, salt og peber.

6

Lad blandingen simre, mens du laver bechamelsovsen.

Kokosbechamelsovs
7

Lad kokosmælken koge i en gryde, og tilsæt maizena under omrøring, til du får en god tyk sovs.

8

Tilføj de øvrige ingredienser, og smag den gerne til med lidt mere, hvis du ønsker den stærkere i smagen.

Klargøring
9

Tænd ovnen på 200 grader.

10

Hæld et tyndt lag lasangefyld i bunden, derefter kokosbechamelsovs og lasagneplader.

11

Fortsæt med lagene, til du ikke har mere fyld. Drys gerne lidt timian på toppen.

12

Bag lasagnen i ovnen i omkring 30 minutter.

13

Velbekomme

Lasagne med revet grønt