Del opskrift

 

Skift gerne ingredienser i opskriften ud og brug hvad du allerede har.

Mængde4 personerForfatterKirsten SkaarupKategori
Du skal bruge
Pizzadej
 2 tsk gær
 4 dl lunkent vand
 1 tsk salt
 ½ tsk rørsukker
 3 spsk olivenolie
 500 g hvedemel, evt. pizzamel
Fyld
 200 g mascarpone
 ½ kg grøn blomkål (romanesco kål) eller broccoli
 200 g rødløg
 15 hvidløg
 100 g sorte oliven uden sten
 2 spsk tørret merian eller oregano
 olivenolie
Sådan gør du
1

Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt salt, sukker og olie.

2

Rør det grove mel i og derefter hvedemelet lidt ad gangen. Når der er så meget mel i dejen, at du kan ælte den, så tag den ud på bordet og ælt den grundigt igennem.

3

Stil dejen til hævning et lunt sted 1 time – eller sæt den i køleskabet natten over. Dæk skålen med et klæde.

4

Ælt dejen igennem igen og del den i to eller fire lige store dele.

5

Rul dejen ud til pizzaer og læg dem på bagepapir på to bageplader.

6

Smør mascarpone på dejen. Skær blomkålen i skiver og løgene i tynde både. Pil hvidløgene og skær de sorte oliven igennem.

7

Fordel fyldet på mascarponen i et pænt mønster. Drys med salt, peber og den valgte krydderurt.

8

Dryp lidt olie over pizzaerne og bag dem i en 225 grader varm ovn, til de er gyldne, 10-12 minutter.

9

Hvis du har dej til overs - eller har lavet en større portion - så bag boller af den. Du kan evt. i så fald tilsætte mere af det grove mel.

Både den ubagte dej og bollerne kan fryses.

Bliv verdensmester i at undgå madspild

Hvert år smider danskerne 715.000 tons mad i skraldespanden, men du har lige nu en enestående mulighed for at udnytte dine råvarer i stedet for at smide dem ud. Støt Wefood med 100 kroner, så får du:

  • En e-bog spækket med opskrifter, tips og tricks, der giver dig værktøjerne til at undgå madspild
  • En nem madplan, så du får udnyttet dine rester
  • Point på klimakontoen og en grøn samvittighed

Pengene går til åbningen af en ny Wefood-butik, som sælger dagligvarer, der ellers ville være havnet i supermarkedernes skraldecontainere – selv om de intet fejler.

Jeg vil undgå madspild >

Flere opskrifter

Ingredienser

Pizzadej
 2 tsk gær
 4 dl lunkent vand
 1 tsk salt
 ½ tsk rørsukker
 3 spsk olivenolie
 500 g hvedemel, evt. pizzamel
Fyld
 200 g mascarpone
 ½ kg grøn blomkål (romanesco kål) eller broccoli
 200 g rødløg
 15 hvidløg
 100 g sorte oliven uden sten
 2 spsk tørret merian eller oregano
 olivenolie

Vejledning

1

Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt salt, sukker og olie.

2

Rør det grove mel i og derefter hvedemelet lidt ad gangen. Når der er så meget mel i dejen, at du kan ælte den, så tag den ud på bordet og ælt den grundigt igennem.

3

Stil dejen til hævning et lunt sted 1 time – eller sæt den i køleskabet natten over. Dæk skålen med et klæde.

4

Ælt dejen igennem igen og del den i to eller fire lige store dele.

5

Rul dejen ud til pizzaer og læg dem på bagepapir på to bageplader.

6

Smør mascarpone på dejen. Skær blomkålen i skiver og løgene i tynde både. Pil hvidløgene og skær de sorte oliven igennem.

7

Fordel fyldet på mascarponen i et pænt mønster. Drys med salt, peber og den valgte krydderurt.

8

Dryp lidt olie over pizzaerne og bag dem i en 225 grader varm ovn, til de er gyldne, 10-12 minutter.

9

Hvis du har dej til overs - eller har lavet en større portion - så bag boller af den. Du kan evt. i så fald tilsætte mere af det grove mel.

Både den ubagte dej og bollerne kan fryses.

Pizza med grøn blomkål og røde løg