Del opskrift

 

© Johanne Stormoen

 

Skift gerne ingredienser i opskriften ud og brug hvad du allerede har.

Mængde4 personerForfatterJohanne StormoenKategori

Du skal bruge

Dej
 2 dl vand
 10 g gær
 1 tsk salt
 300 g mel
 1 spsk citronsaft
 5 spsk olivenolie
Tomatsovs
 1 fed hvidløg
 frisk chili
 1 dåse hakkede tomater
 ½ dl olivenolie
 ½ tsk sukker
Fyld
 1 glas artiskok
 1 squash
 revet mozarella
 1 håndfuld kyllingestrimler
 oregano

Sådan gør du

1

Opløs gæren i vandet. Når gæret er opløst, tilsættes de øvrige ingredienser til dejen.

2

Ælt dejen indtil den ikke klæber til hænderne mere.

3

Lad den derefter hæve lunt i 30 minutter.

4

Del dejen i to kugler. Lad kuglerne hæve lunt og tildækket en halv time.

5

Svits hvidløg og chili i lidt olie. Tilsæt de hakkede tomater og ½ dl oliven olie.

6

Lad det simre, mens dejen hæver.

7

Når dejen er færdighævet, rulles den ud til tynde pizzabunde og dækkes med tomatsauce og fyld.

Bliv verdensmester i at undgå madspild

Hvert år smider danskerne 715.000 tons mad i skraldespanden, men du har lige nu en enestående mulighed for at udnytte dine råvarer i stedet for at smide dem ud. Støt Wefood med 100 kroner, så får du:

  • En e-bog spækket med opskrifter, tips og tricks, der giver dig værktøjerne til at undgå madspild
  • En nem madplan, så du får udnyttet dine rester
  • Point på klimakontoen og en grøn samvittighed

Pengene går til åbningen af en ny Wefood-butik, som sælger dagligvarer, der ellers ville være havnet i supermarkedernes skraldecontainere – selv om de intet fejler.

Jeg vil undgå madspild >

Flere opskrifter

Ingredienser

Dej
 2 dl vand
 10 g gær
 1 tsk salt
 300 g mel
 1 spsk citronsaft
 5 spsk olivenolie
Tomatsovs
 1 fed hvidløg
 frisk chili
 1 dåse hakkede tomater
 ½ dl olivenolie
 ½ tsk sukker
Fyld
 1 glas artiskok
 1 squash
 revet mozarella
 1 håndfuld kyllingestrimler
 oregano

Vejledning

1

Opløs gæren i vandet. Når gæret er opløst, tilsættes de øvrige ingredienser til dejen.

2

Ælt dejen indtil den ikke klæber til hænderne mere.

3

Lad den derefter hæve lunt i 30 minutter.

4

Del dejen i to kugler. Lad kuglerne hæve lunt og tildækket en halv time.

5

Svits hvidløg og chili i lidt olie. Tilsæt de hakkede tomater og ½ dl oliven olie.

6

Lad det simre, mens dejen hæver.

7

Når dejen er færdighævet, rulles den ud til tynde pizzabunde og dækkes med tomatsauce og fyld.

Reste-pizza