Del opskrift

 

© camillemaja.dk

 

En risotto er ikke ligeså lækker dagen efter, og kan altså nemt laves om til sprøde kugler. De skal blot rulles i lidt mel, æg og rasp og friteres. Du kan også fryse dem, efter de er blevet paneret. Så er der til en anden gang, hvor man får lyst til en lækker snack.

Mængde1 personForfatterCamille MajaKategori
Du skal bruge
 En rest risotto
 Mel
 Æg
 Rask
 Salt, peber og smagsneutral olie
Sådan gør du
1

Form risottoen til små kugler (ca. 1 stor spsk.). Det er nemmest at forme kuglerne, hvis risotten kommer direkte fra køl.

2

Kom mel på en tallerken og krydr med salt og peber. Slå et æg ud i en dyb tallerken, pisk det sammen og kom rasp i en tredje tallerken. Vend først risottokuglerne i melet og dernæst i æg og rasp.

3

Varm olien op. Steg risottokuglerne i olie, til de er flotte og gyldne. Det tager ca. 5-6 minutter. Steg dem enten i en dyb pande med rigeligt olie, eller i en lille gryde, hvor de kan dækkes af olien. Olien skal gerne være 170/180 grader.

4

Lad dem køle af på fedtsugende papir, drys med flagesalt og servér med en god dyppelse.

 

Ugens opskrifter

Ingredienser

 En rest risotto
 Mel
 Æg
 Rask
 Salt, peber og smagsneutral olie

Vejledning

1

Form risottoen til små kugler (ca. 1 stor spsk.). Det er nemmest at forme kuglerne, hvis risotten kommer direkte fra køl.

2

Kom mel på en tallerken og krydr med salt og peber. Slå et æg ud i en dyb tallerken, pisk det sammen og kom rasp i en tredje tallerken. Vend først risottokuglerne i melet og dernæst i æg og rasp.

3

Varm olien op. Steg risottokuglerne i olie, til de er flotte og gyldne. Det tager ca. 5-6 minutter. Steg dem enten i en dyb pande med rigeligt olie, eller i en lille gryde, hvor de kan dækkes af olien. Olien skal gerne være 170/180 grader.

4

Lad dem køle af på fedtsugende papir, drys med flagesalt og servér med en god dyppelse.

SPRØDE RISOTTOKUGLER