Del opskrift

 

Skift gerne ingredienser i opskriften ud og brug hvad du allerede har.

Mængde4 personerForfatterKirsten SkaarupKategori
Du skal bruge
Tærtebund
 100 g rugmel
 150 g hvedemel
 1 dl pesto (hjemmelavet eller købt)
 1 dl havre- eller anden fløde
 ½ dl vand
 salt
 olivenolie
Fyld
 400 g små nye kartofler
 300 g asparges, hvide/og eller grønne
 50 g valnødder
 1 dl havre- eller anden fløde
 4 spsk gærflager (kan udelades)
 50 g fuldkornsmajsmel eller anden fuldkornsmel
 1 dl vand
 salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
1

Lav først tærtebunden: bland de to slags mel og tilsæt pesto, fløde og 1 tsk salt.

2

Rør dejen sammen og tilsæt så meget vand at dejen kan æltes sammen. Lad dejen hvile en halv times tid.

3

Kog kartoflerne 3-4 minutter og lad dem stå i vandet endnu ca. 5 minutter. Afdryp kartoflerne og skær dem i skiver.

4

Skræl hvide asparges. Grønne skal kun skrælles nederst på stilkene.

5

Hak valnødderne fint og rør dem i fløden sammen med gærflager og majsmel. Tilsæt så meget vand at blandingen er som tyk pandekagedej. Smag godt til med salt og friskkværnet peber.

6

Rul dejen ud og læg den i en stor, smurt tærteform. Prik dejen med en gaffel og forbag tærtebunden i en 200 grader varm ovn 8-9 minutter.

7

Fordel valnødde-”cremen” på tærtebunden og læg kartoffelskiver og asparges skiftevis i et pænt mønster på tærten.

8

Pensl overfladen med olivenolie og bag tærten færdig endnu 20-25 minutter.

Bliv verdensmester i at undgå madspild

Hvert år smider danskerne 715.000 tons mad i skraldespanden, men du har lige nu en enestående mulighed for at udnytte dine råvarer i stedet for at smide dem ud. Støt Wefood med 100 kroner, så får du:

  • En e-bog spækket med opskrifter, tips og tricks, der giver dig værktøjerne til at undgå madspild
  • En nem madplan, så du får udnyttet dine rester
  • Point på klimakontoen og en grøn samvittighed

Pengene går til åbningen af en ny Wefood-butik, som sælger dagligvarer, der ellers ville være havnet i supermarkedernes skraldecontainere – selv om de intet fejler.

Jeg vil undgå madspild >

Flere opskrifter

Ingredienser

Tærtebund
 100 g rugmel
 150 g hvedemel
 1 dl pesto (hjemmelavet eller købt)
 1 dl havre- eller anden fløde
 ½ dl vand
 salt
 olivenolie
Fyld
 400 g små nye kartofler
 300 g asparges, hvide/og eller grønne
 50 g valnødder
 1 dl havre- eller anden fløde
 4 spsk gærflager (kan udelades)
 50 g fuldkornsmajsmel eller anden fuldkornsmel
 1 dl vand
 salt og friskkværnet peber

Vejledning

1

Lav først tærtebunden: bland de to slags mel og tilsæt pesto, fløde og 1 tsk salt.

2

Rør dejen sammen og tilsæt så meget vand at dejen kan æltes sammen. Lad dejen hvile en halv times tid.

3

Kog kartoflerne 3-4 minutter og lad dem stå i vandet endnu ca. 5 minutter. Afdryp kartoflerne og skær dem i skiver.

4

Skræl hvide asparges. Grønne skal kun skrælles nederst på stilkene.

5

Hak valnødderne fint og rør dem i fløden sammen med gærflager og majsmel. Tilsæt så meget vand at blandingen er som tyk pandekagedej. Smag godt til med salt og friskkværnet peber.

6

Rul dejen ud og læg den i en stor, smurt tærteform. Prik dejen med en gaffel og forbag tærtebunden i en 200 grader varm ovn 8-9 minutter.

7

Fordel valnødde-”cremen” på tærtebunden og læg kartoffelskiver og asparges skiftevis i et pænt mønster på tærten.

8

Pensl overfladen med olivenolie og bag tærten færdig endnu 20-25 minutter.

Tærte med nye kartofler og asparges