Del opskrift

 

Simone Jespersen står bag disse lækre grøntsagdeller. Du kan sagtens skifte ingredienser i opskriften ud og bruge hvad du allerede har.

Mængde2 personerForfatterSimone JespersenKategori

Du skal bruge

Quinoadeller
 2,50 dl kogt quinoa
 3 spsk hørfrø
 9 spsk kogende vand
 1 dåse kikærter, drænet
 1 løg
 2 fed hvidløg
 0,50 squash
 1 håndfuld persille
 8 spsk mandelmel
 4 spsk mel
 2 tsk salt
 Skallen fra 1 citron
 Sesamfrø til panering
Artiskok dip
 1 glas grilled artichokes
 2 spsk neutral planteyoghurt
 2 fed hvidløg
 Lidt citronsaft
 Krydderurter
 Salt & peber

Sådan gør du

Quinoadeller
1

Kog quinoaen efter pakkens anvisning (1 del quinoa til 2 dele vand. Kornene renses under koldt vand inden tilberedning. Kogetid ca. 15 minutter, hviletid 5 – 10 minutter).

2

Knus hørfrø i en morter eller en minihakker. Hæld kogende vand over og lad trække i 10 minutter.

3

Kør kikærter, løg, hvidløg, squash og persille i en minihakker til det er helt fint i konsistensen.

4

Bland grøntsagerne i en skål sammen med hørfrø og den færdigkogte quinoa. Tilsæt mandelmel, almindeligt mel, salt og skallen fra 1 citron. Rør hele blandingen godt sammen.

5

Form grøntsagsfarsen til små deller. Tril dem i sesamfrø, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag de små deller i ca. 15 minutter ved 200 grader. Lad dellerne køle kort af, og kom dem på et træspyd klar til anretning.

Artiskok dip
6

Dræn artiskokkerne for olie. Kom dem i en minihakker og kør, til du har en cremet men grov masse. Tilsæt planteyoghurt, hvidløg, citron, persille samt salt og peber og blend igen. Anret i en skål og brug som dyb til dine quinoadeller.

7

Bon Appétit

Bliv verdensmester i at undgå madspild

Hvert år smider danskerne 715.000 tons mad i skraldespanden, men du har nu en enestående mulighed for at gå forrest i kampen mod madspild. Støt Wefood med 100 kroner, så får du:

  • En e-bog spækket med opskrifter, tips og tricks, der ruster dig i kampen mod madspild
  • En nem madplan, så du får udnyttet dine rester
  • Point på klimakontoen og en grøn samvittighed

Pengene går til åbningen af en ny Wefood-butik, som sælger dagligvarer, der ellers ville være havnet i supermarkedernes skraldecontainere – selv om de intet fejler.

CTA: Jeg vil undgå madspild

 

Ugens opskrifter

Ingredienser

Quinoadeller
 2,50 dl kogt quinoa
 3 spsk hørfrø
 9 spsk kogende vand
 1 dåse kikærter, drænet
 1 løg
 2 fed hvidløg
 0,50 squash
 1 håndfuld persille
 8 spsk mandelmel
 4 spsk mel
 2 tsk salt
 Skallen fra 1 citron
 Sesamfrø til panering
Artiskok dip
 1 glas grilled artichokes
 2 spsk neutral planteyoghurt
 2 fed hvidløg
 Lidt citronsaft
 Krydderurter
 Salt & peber

Vejledning

Quinoadeller
1

Kog quinoaen efter pakkens anvisning (1 del quinoa til 2 dele vand. Kornene renses under koldt vand inden tilberedning. Kogetid ca. 15 minutter, hviletid 5 – 10 minutter).

2

Knus hørfrø i en morter eller en minihakker. Hæld kogende vand over og lad trække i 10 minutter.

3

Kør kikærter, løg, hvidløg, squash og persille i en minihakker til det er helt fint i konsistensen.

4

Bland grøntsagerne i en skål sammen med hørfrø og den færdigkogte quinoa. Tilsæt mandelmel, almindeligt mel, salt og skallen fra 1 citron. Rør hele blandingen godt sammen.

5

Form grøntsagsfarsen til små deller. Tril dem i sesamfrø, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag de små deller i ca. 15 minutter ved 200 grader. Lad dellerne køle kort af, og kom dem på et træspyd klar til anretning.

Artiskok dip
6

Dræn artiskokkerne for olie. Kom dem i en minihakker og kør, til du har en cremet men grov masse. Tilsæt planteyoghurt, hvidløg, citron, persille samt salt og peber og blend igen. Anret i en skål og brug som dyb til dine quinoadeller.

7

Bon Appétit

Veganske grøntsagsdeller med artiskok dip