Udskrivningsindstillinger:

Veganske grøntsagsdeller med artiskok dip

Mængde2 personer

Quinoadeller
 2,50 dl kogt quinoa
 3 spsk hørfrø
 9 spsk kogende vand
 1 dåse kikærter, drænet
 1 løg
 2 fed hvidløg
 0,50 squash
 1 håndfuld persille
 8 spsk mandelmel
 4 spsk mel
 2 tsk salt
 Skallen fra 1 citron
 Sesamfrø til panering
Artiskok dip
 1 glas grilled artichokes
 2 spsk neutral planteyoghurt
 2 fed hvidløg
 Lidt citronsaft
 Krydderurter
 Salt & peber
Quinoadeller
1

Kog quinoaen efter pakkens anvisning (1 del quinoa til 2 dele vand. Kornene renses under koldt vand inden tilberedning. Kogetid ca. 15 minutter, hviletid 5 – 10 minutter).

2

Knus hørfrø i en morter eller en minihakker. Hæld kogende vand over og lad trække i 10 minutter.

3

Kør kikærter, løg, hvidløg, squash og persille i en minihakker til det er helt fint i konsistensen.

4

Bland grøntsagerne i en skål sammen med hørfrø og den færdigkogte quinoa. Tilsæt mandelmel, almindeligt mel, salt og skallen fra 1 citron. Rør hele blandingen godt sammen.

5

Form grøntsagsfarsen til små deller. Tril dem i sesamfrø, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag de små deller i ca. 15 minutter ved 200 grader. Lad dellerne køle kort af, og kom dem på et træspyd klar til anretning.

Artiskok dip
6

Dræn artiskokkerne for olie. Kom dem i en minihakker og kør, til du har en cremet men grov masse. Tilsæt planteyoghurt, hvidløg, citron, persille samt salt og peber og blend igen. Anret i en skål og brug som dyb til dine quinoadeller.

7

Bon Appétit

Næringsfakta

personer 2